Kleuranalyse

Kleurrijk

Op een eenvoudige manier je uitstraling versterken? Dat kan door de juiste kleuren te dragen. 

Tijdens een kleuranalyse van anderhalf uur leer je zien en begrijpen waarom juist die ene kleur jou doet stralen, en de andere kleur ervoor zorgt dat je er flets en afgemat uitziet. Terwijl je voor de spiegel zit, kijken wij samen naar je huid, haar en ogen, en worden er steeds verschillende kleuren sjaals om je heen gedrapeerd. Langzaam maar zeker zie je van welke kleuren jij gaat stralen, en welke kleuren je beter achterwege kunt laten.. 

Aan het eind van de analyse krijg je een kleurenwaaier met al jouw kleuren. Hiermee kun je naar huis gaan om je kast door te spitten, op zoek naar de kledingstukken die jou mooi staan! Miskopen zijn vanaf nu verleden tijd, omdat je goed zicht hebt op wat er bij jou past.

Verwen jezelf of maak er een gezellige tijd van met een vriendin, partner, buurvrouw, zus of moeder. Als je met een groter groepje kennis wil maken met de wereld van kleur, dan raad ik een kleurenworkshop aan. Dat kan vanaf 3 tot 8 personen. Neem hierover contact met mij op via mijn contactpagina. 

Een client zei het volgende:. “Ik kijk terug op een waardevolle kleurenanalyse ochtend met Marit! Haar ontvangst was warm en hartelijk. Ze had brownies en bananenmuffins gebakken. Niet helemaal gelukt, dacht ze, maar ze had ze er toch bij gelegd. 🙂 Zo zette ze voor mij de toon: onzekerheid en kwetsbaarheid zijn oke.

Het zo voor een spiegel zitten en kijken of iets mooi kleurt of niet vond ik onverwacht confronterend. Ik benoemde dit en koos ervoor om ook mijn emoties ruimte te geven. Marit reageerde met warmte en bergrip. Zonder oordeel en zonder het meteen te willen weg poetsen van ‘je bent wel mooi’. Marit gaf me alle ruimte om zelf te ontdekken dat winter kleuren mn gezicht sprekender uit laten komen.

Een waardevolle ochtend dus. Waarin ik allereerst te weten ben gekomen welke kleuren me goed staan…. maar belangrijker, ook weer een nieuwe stap heb gezet in het positief kijken naar mij zelf. En.. ik ben er nog niet uit of ik afscheid ga nemen van legergroen.. te mooie kleur toch. ;)”

Wat kun je verwachten tijdens een persoonlijke kleuranalyse?

  • Ontvangst met koffie/thee en een mini high tea.
  • Uitleg over kleuren en het effect op je uitstraling
  • De kleuranalyse, met behulp van 70 gekleurde sjaals
  • Een kleurenwaaier met jouw kleurseizoen
  • Een boekje met adviezen op het gebied van kleding, accessoires en haarkleur
 
      Kosten: 95 euro per persoon 

Ervaringen

Als je binnenloopt bij Marit, krijg je een warm gevoel; ze is zeer gastvrij en heeft een mooi sfeer gecreëerd in haar kamer. Marit heeft eerst de kleuranalyse geïntroduceerd tijdens het genot van een kopje koffie en wat lekkers. Daarna begon de kleuranalyse . Het was een leerzaam ervaring. We hebben samen ontdekt dat ik een andere kleurseizoen ben dan dat ik had gedacht. Vanuit haar professionele kennis en manier hoe ze het uitvoert is Marit overtuigend. Marit is relaxed en enthousiast; je ziet dat ze energie van de analyse krijgt. Daardoor ben ik ook meer enthousiast over mijn kleur en kleding keuzes. Omdat mijn ervaring zo positief was, heb ik mijn moeder ook verrast met een kleuranalyse bij Marit
Claudette
Het bleek dat ik mij al jaren in veel te donkere kleuren kleed. Dat wist ik niet, maar toen Marit de donkere en lichte sjaals afwisselde, zag ik pas hoe bleek en vermoeid die donkere kleuren mij maken. Met mijn nieuwe kleurenwaaier met frisse lentetinten ben ik gelijk een nieuw jurkje gaan kopen, waar ik veel complimenten op krijg. Behalve dat ik veel had aan de kleuranalyse, had ik ook gewoon een hele gezellige middag.
Annemieke
Lentetype of toch meer zomer? Herfstig of een echte winter? Met die vragen in mijn hoofd toog ik naar Marit voor een heuse kleurenanalyse. Na een ontspannen kopje thee en iets lekkers, legde Marit heel duidelijk uit wat me stond te wachten en toen gingen we aan de slag. De ene sjaal na de andere werd omgeslagen, terwijl ik zelf moest beoordelen wat me het beste stond. Niets werd als vaststaand feit meegedeeld, maar ik moest zelf leren ontdekken wat me bleker maakte en wat mijn gezicht sprekender deed uitkomen, en Marit voorzag me daarbij van professioneel advies. Aan het eind van de middag was ik een waardevol advies – en een mooie herinnering – rijker.’
Danielle