Marit

Onder het motto variation is the spice of life, schrijf ik over van alles en nog wat. Lezen, schrijven, creativiteit, inzichten, mooie en moeilijke momenten, of gewoon iets grappigs wat ik heb meegemaakt. Reacties zijn altijd leuk!

Kleurgevoel

Ken je het? Dat je iets voelt, dat er signalen afgegeven worden door je lijf, maar dat je dat niet precies onder woorden kunt brengen? Of dat je gewoon niet beschikt over meer woorden dan de vier B’s van Boos, Bang, Bedroefd of Blij? 
Ik merk dat ik heel opgelucht kan zijn als ik woorden kan geven aan wat er in mij omgaat. Dat ik het kan nuanceren en duiden. Dat het daarmee specifiek wordt. Alsof ik een gevoel mij meer toe-eigen als ik er woorden aan kan geven, waardoor ik het vervolgens meer kan ervaren, doorgronden, beleven en er vervolgens ook iets mee kan doen. 
Het is voor mij heel anders om te voelen dat ik gekwetst ben, of dat ik geïrriteerd ben. Of het verschil te ervaren tussen sarcastisch en kritisch. Ik kan mij onbekwaam voelen, of overweldigd. Succesvol of de moeite waard. Er zitten nuances in die maken dat ik mij bewuster wordt van mijn kleurrijke innerlijk, daar waar gevoel een grote rol speelt. 
Op het plaatje hierboven staat een cirkel van emoties. Het valt op omdat het zo lekker kleurrijk is! Een hulpmiddel om bewust te worden van de grote diversiteit aan emoties die in ons om kunnen gaan.  
Voor mij is het sprekender dan een lijstje met een opsomming.  
Misschien heb jij er ook wat aan? Wat helpt jou om woorden te geven aan wat er in jou omgaat?

De volledige cirkel van emoties kun je terugvinden op mijn Facebookpagina

Leave a Reply