Marit

Onder het motto variation is the spice of life, schrijf ik over van alles en nog wat. Lezen, schrijven, creativiteit, inzichten, mooie en moeilijke momenten, of gewoon iets grappigs wat ik heb meegemaakt. Reacties zijn altijd leuk!

Kip zonder kop

De laatste paar dagen loop ik als een kip zonder kop rond. Mijn agenda is onoverzichtelijk, mijn takenlijstjes vliegen mij aan, en ik voel mij onrustig en opgejaagd. Wat een rotgevoel! 
Het verbaast mij eerlijk gezegd dat een wisseling van baan zoveel met mij doet. Van 20 uur vast werk naar 8 uur zou toch alleen maar tijd en ruimte op moeten leveren? Toch beleef ik dat niet zo. Mijn huis is rommeltje en ik zie door de bomen het bos niet meer. 

Wat dus blijk, is dat ik iemand ben die van een basisstructuur houdt. En die is foetsie. De afgelopen jaren had ik een basis: 3 dagen werken en 2 dagen thuis. Met ook nog een periode een studie erbij. En dat ging goed, daar had ik structuur en discipline in. En nu lijkt ik de kluts kwijt te zijn met veel minder werk! Het frustreert en ik voel mij onbekwaam en onbenullig. 

Vanmorgen was ik bij een collega om verder te praten over een project waar wij samen mee bezig zijn. In haar boekenkast stond een boek die mijn aandacht trok. Al bladerend kwam ik het woordje structuur tegen, in een zin die mij bepaalde bij de onrust in mijn hoofd. En dat zinnetje was genoeg om mij te realiseren dat ik aan de gang ‘moest’ met structuur. 

Nu zit ik thuis en breng ik structuur in mijn agenda. Ik plan wanneer ik ga sporten, ik plan blokken tijd om met mijn eigen praktijk of het werk van Present bezig te zijn. En ik merk gelijk hoeveel rust het geeft. Wat een verademing. Omdat ik weet dat ik tijd heb gemaakt voor bepaalde zaken, kan ik mijn klusjeslijst tot die tijd parkeren, in plaats van dat ik mij continu opgejaagd voel door alles wat ‘moet’. 

Wat een simpele oplossing eigenlijk. Structuur! Met alle ruimte en vrijheid om binnen die structuur te schuiven als er een leuk nieuw idee, workshop, initiatief of client voorbij komt :-). 

Freedom demands structure: eens of oneens?

Leave a Reply